bepaald ideale fietspostitie en correcte framemaat met pro bikefitting

Bikefitting

De juiste fietspositie

De juiste fietspositie is essentieel om klachtenvrij te kunnen fietsen en optimaal te presteren. Voor zowel recreanten als voor professionele wielrenners is het belangrijk om met de juiste fietsafstelling te rijden.

DOEL

verminderen van lichamelijke klachten

prestatie & comfort verbeteren

Wolf Performance bikefitting juiste fietspositie

De ideale fietspositie is voor iedereen individueel en wordt bepaald door de mogelijkheden van het lichaam. Daarom wordt een professionele bikefit steeds voorafgegaan door een uitgebreide screening van het lichaam. Nadien wordt de fiets tot in de details afgesteld volgens de mogelijkheden van het lichaam. De juiste zadelhoogte, de juiste positie van de schoenplaatjes, de juiste hoogte van het stuur … alle factoren worden gecontroleerd. Met een professionele bikefit wordt gezocht naar het perfecte evenwicht tussen comfort en efficiëntie om de prestatie te optimaliseren, en dit voor zowel de racefiets, tijdrit/triatlonfiets, MTB, cyclocrossfiets en pistefiets.

Correcte framemaat

De aankoop van een nieuwe fiets is vaak een grote investering waarbij het belangrijk is om de juiste framemaat te weten.

DOEL

bepalen van de correcte framemaat voor de aankoop van je nieuwe fiets

correct afstellen voor een optimaal comfort / optimale prestatie / preventie van klachten

De correcte framemaat wordt bepaald door het lichaam en de beweging van het lichaam tijdens het fietsen. Daarom is een voorafgaande uitgebreide screening van het lichaam essentieel. Daarna wordt de fietsbeweging in detail geanalyseerd. Op basis van deze analyse wordt de juiste framemaat bepaald voor het type fiets dat je zou willen aankopen. De afstelling van de nieuw aangekochte fiets wordt nadien gecontroleerd en indien nodig wordt de fiets verder tot in de details afgesteld.

Wolf Performance bikefitting juiste framemaat

Extra diensten

Afstelling Schoenplaatjes

Hierbij werken we met een uurtarief omdat de duur sterk afhangt van bijvoorbeeld het aantal paar schoenen waarvan de plaatjes in de juiste positie moeten worden geplaatst.
Kostprijs: uurtarief van €90/uur incl BTW (totale kostprijs wordt verrekend in functie van totale duur aanpassingen)
Indicatief: 1 paar fietsschoenen = ±20min
Belangrijk: bij klachten is het aangewezen om een volledige bikefit laten uit te voeren.