over ons Wolf Performance

Ons team

Joris Verreydt

Joris Verreydt – Expert Bikefitting & Training

Joris Verreydt is een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie. Vanuit zijn ervaring als competitief wielrenner en kinesitherapeut heeft hij zich bij Bakala Academy ontwikkeld tot expert bikefitting. Nadien heeft hij Wolf Performance opgericht en momenteel is hij één van de toonaangevende personen voor bikefitting in België en in het buitenland. Hij heeft ervaring met profrenners van verschillende Pro Tour ploegen zoals Quickstepfloors, Team Katusha Alpecin, Team Sky, enz. evenals vele recreatieve atleten. Hij is lid van het wetenschappelijk panel van het IBFI (International Bike Fitting Institute).

kinesitherapeut
trainer b wielrennen
Jonas Vanbekbergen

Jonas Vanbekbergen – Expert Testing & Training

Jonas Vanbekbergen is een Master in de Bewegingswetenschappen, met expertise in testing en training. Hij heeft in de laatste tien jaar bijzonder veel ervaring opgebouwd in het adviseren en begeleiden van uithoudingssporters, en dit zowel bij atleten op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast heeft hij door de jaren heen ook een specifieke expertise opgebouwd in het adviseren en begeleiden van atleten die optimaal willen presteren in stressvolle, klimatologische situaties zoals warmte, vochtigheid en hoogte. In aanloop naar de Olympische Spelen van 2008, 2012 & 2016 heeft hij verschillende atleten mee klaargestoomd via specifieke warmte- en/of hoogtetrainingen.

Jonas Vanbekbergen

Niels Timmermans – Expert Testing & Training

Niels Timmermans is een Master in de Bewegingswetenschappen en gediplomeerd trainer A in het wielrennen. Na zijn opleiding heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd in testing en training in het wielrennen oa. door stages in binnen- en buitenland bij verschillende wielerploegen. Hij heeft de laatste jaren vele wielrenners begeleid in het behalen van hun competitieve en recreatieve doelen. Als mede-oprichter van de Wielerschool Pajottenland heeft hij tevens een specifieke expertise opgebouwd in mountainbike en in de opleiding van competitieve en recreatieve jeugdwielrenners.

trainer a wielrennen

Joachim Boon – Expert Bikefitting

Joachim Boon is een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie. Vanuit zijn levenslange passie voor het wielrennen koos hij een masterproefonderwerp over bikefitting en behaalde hij al snel na zijn studies een diploma als professioneel bikefitter aan Bakala Academy. Zijn expertise in de sportbegeleiding breidde hij verder uit met het behalen van een EXOS Performance Specialist Certification. Naast zijn werk als sportkinesitherapeut heeft hij reeds enkele jaren ervaring met bikefitting waarbij hij specifiek de link legt tussen het functioneren van het lichaam naast en op de fiets.

kinesitherapeut

Hendrik Bollen – Expert bikefitting

Hendrik Bollen is een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie. Hij is eveneens Master in de Bewegingswetenschappen, met specifieke expertise in testing en training. Als sportkinesitherapeut heeft hij zich verder gespecialiseerd in de bewegingsanalyse van verschillende sporten evenals het opstellen van krachttrainingen zowel voor recreatieve als professionele atleten. Bij Bakala Academy heeft hij zijn ervaring opgebouwd als bikefitter met focus op blessurepreventie en klachtenvrij fietsen.

kinesitherapeut
trainer a

Jolien Lewyllie – Sports nutrionist

Jolien Lewyllie is een Bachelor in de voeding- en dieetkunde met specifieke expertise in sportvoeding bij duursporten en teamsporten. Naast haar opleiding voedings- en dieetkunde aan de UCLL heeft ze zich verder gespecialiseerd in de specifieke sportvoeding aan de HAN-universiteit in Nijmegen. Momenteel is ze zich nog verder aan het specialiseren met een extra opleiding Advanced Sports Nutrition aan de BARCA Innovation HUB University. Bij Energy Lab heeft ze zich ontwikkeld tot experte sportvoeding. Zij werkt momenteel samen met verschillende profrenners van oa. Lotto Soudal en Sport Vlaanderen Baloise. Naast het wielrennen is ze ook de vaste sportdiëtiste van voetbalclub Feyenoord en werkt ze samen met een aantal topzeilers/zeilsters waaronder Emma Plasschaert.

sportdiëtiste

Onze ambassadeurs

Laurens De Plus – Wielrennen – World Tour

Team Jumbo Visma
Woonplaats: Ninove
Geboren: 1995

Palmares:
• 3de GC Ster ZLM Toer 2017
• 10de Brabantse Pijl 2017
• 4de BK Tijdrijden 2018
• 8ste GC Tour of California 2018
• 9de GC UAE Tour 2019

Jasper Philipsen – Wielrennen – World Tour

UAE Team Emirates
Woonplaats: Mol
Geboren: 1998

Palmares:
• 1ste GC Le Triptyque des Monts et Chateaux 2018
• 3de Driedaagse Brugge – De Panne 2018
• 1ste rit Santos Tour Down Under 2019
• 3de Danilith Nokere Koerse 2019
• 2de rit Amgen Tour of California 2019

Githa Michiels – MTB

PMR Racing Team
Geboren: 1983

Palmares:
• 5de Europees Kampioenschap XCO 2014
• 21ste Olympische Spelen XCO Rio 2016
• 1ste Cyprus Sunshine Cup 2017
• 7de Wereldbeker XCO Nove Mesto 2018
• 7de Wereldbeker XCO Andorra 2018
• 3de Europees Kampioenschap XCO Glasgow 2018

Valerie Barthelemy – ITU World Triathlete

The Triathlon Squad
Woonplaats: Amerika
Geboren: 1991

Palmares:
• 3de European Champs Mixed Relay 2018
• 1ste ETU Wuustwezel European Cup 2017
• 4de ITU World Cup Miyazaki 2017
• Belgisch kampioene Olympic Distance 2018, 2017
• Belgisch kampioene Sprint Distance 2017

 

“I started working with Joris in the spring of 2017. I had some knee pain at the time which had prevented me from running for 2 months. After adjusting my bike fit, my knee pain went away immediately, and I went on to have the most successful season of my career. Since then, I don’t trust anyone but Joris to adjust my bike, and I always have my new bikes and cleats fit by him before training on them. He’s a super knowledgeable guy, and I’m happy to work with him!”

Ariane Lüthi – MTB

Kross Racing Team
Woonplaats: Gunten, Zwitserland
Geboren: 1983

Palmares:
• 5x overwinning Absa Cape Epic
• 3x Zwitsers kampioene XCM
• 3de Europees Kampioenschap XCM 2018
• 1ste Roc d’Ardennes 2018
• 1ste Belgian MTB Challenge 2018

Steff Cras – Wielrennen – World tour

Team Lotto Soudal
Woonplaats: Westerlo
Geboren: 1996

Palmares:
• 3de GC Ronde de L’Isard 2017
• 3de YC Tour Alsace 2017
• 5de GC Tour de l’Avenir 2017
• 7de GC Arctic Race of Norway 2018
• 7de GC Okolo Slovenska 2018

Frans Claes – MTB

Loving Hut MTB Team
Woonplaats: Leuven
Geboren: 1983
Vegan atleet

Palmares:
• Belgisch Kampioen 2015 & 2016
• Overall Winner UCI World Series Marathon 2017
• UCI World Series Marathon La Paterna (Spanje) 2017
• Tankwa Trek solo 2017
• Algarve bike Challenge 2017
• Ischgl Iron Bike 2018
• Pe2Plett 2019

Website: www.frans-claes.be

Annick Dircx – Wielrennen – Granfondo’s

Woonplaats: Brasschaat
Geboren: 1985

Palmares:
• 1ste La Ronde Picarde 2015, 2016, 2017
• 1ste Mallorca 167 2016, 2018
• 2de WK Team relay Albi 2017
• 2de Les Trois Ballons 2016
• 2de Rothaus RiderMan 2016
• 3de Etalle 2018
• 3de Grandfondo Schleck 2018

 

“Ik fiets nu ongeveer 10 jaar en heb me de laatste drie jaar, onder begeleiding van Joris, op granfondo’s toegespitst. Ik had een extra duwtje in de rug nodig om mezelf specifiek voor te bereiden op deze wedstrijden. Ik werk graag met Joris als trainer omdat hij eerlijk en nuchter is, en mij eveneens zeer goed kan motiveren. Als bikefitter is hij niet tevreden met ‘gewoon goed’, het moet perfect zijn. Hij blijft zoeken naar een oplossing bij problemen.”

Jolien Vermeylen – Triathlon

Atriac
Woonplaats: Diest
Geboren: 1994

Palmares:
• 1ste BK Sprint Triatlon 2018
• 1ste BK Ploegentriatlon 2018 – 2019
• 1ste BK Sprintduatlon 2019
• 2de BK Kwarttriatlon 2019
• 2de Zwintriatlon Knokke 2019
• 6de ETU Sines 2019
• 18de Wereldbeker Antwerpen 2019