Opleidingen Inspanningsfysiologie

De inhoud van deze opleidingen is steeds gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bevindingen binnen het domein van de inspanningsfysiologie en de uitgebreide ervaring bij het testen en coachen van vele wielrenners, zowel profatleten als recreanten. Wij bieden een variatie van opleidingen aan om je kennis in de inspanningsfysiologie verder uit te bouwen. Maak je keuze hieronder:

DOELGROEP

Coaches & Personal trainers

Kinesitherapeuten

Sportartsen

Deze opleiding geeft je meer inzicht in hoe indoor trainingen op de rollen een meerwaarde kunnen zijn in het trainingsproces van een renner. Met de E-races zijn de indoor trainingen de laatste jaren enorm populair geworden. Niet enkel competitierenners trainen op de rollen, ook recreatieve renners hebben de weg naar deze tijdsefficiënte manier van training gevonden. Trainen op de rollen heeft echter een aantal specifieke eigenschappen waarmee rekening gehouden moet worden bij het implementeren van dit soort trainingen in de weekplanning en de trainingsopbouw van een renner.  Toch gebeurt dit tot op de dag van vandaag nog steeds te weinig en worden trainingen bedoeld voor buiten gewoon gekopieerd naar de rollen binnen.

 

De opleiding zal uit drie delen bestaan:

  • In een eerste deel nemen we de belangrijkste fysiologische principes en trainingsprincipes onder de loep. We bekijken kort hoe het fysiologisch profiel en de energielevering eruit zien bij een renner, wat mogelijke doelstellingen zijn en hoe we deze kunnen bereiken via een doordacht trainingsplan.
  • In een tweede deel gaan we het hebben over de meerwaarde van rollentrainingen in het trainingsplan. We bekijken de specifieke eigenschappen van de indoor trainer en bespreken de specifieke trainingsvormen die geschikt zijn om uit te voeren op de rollen.
  • Tot slot gaan we met behulp van casuïstiek bekijken hoe je rollentrainingen het best kan implementeren in je trainingsplan.

Docent:
Niels Timmermans is een Master in de Bewegingswetenschappen en gediplomeerd trainer A in het wielrennen. Na zijn opleiding heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd in testing en training in het wielrennen oa. door stages in binnen- en buitenland bij verschillende wielerploegen. Hij heeft de laatste jaren vele wielrenners begeleid in het behalen van hun competitieve en recreatieve doelen.

 

Planning: 

Datum:                  Nog te bepalen

Tijd:

Locatie:                Wolf Performance – Vaartkom 27, 3000 Leuven

 

Prijs:

€ 275  (excl. BTW)

Studenten 20% korting

 

Inbegrepen:

Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

  • Inzicht krijgen in de belangrijkste fysiologische parameters en trainingsprincipes in het trainingsproces van een competitieve/recreatieve renner.
  • Inzicht krijgen in de specifieke eigenschappen van indoor training.
  • Inzicht krijgen in de juiste trainingsvormen van indoor training.
  • Integratie van rollentrainingen in de trainingsopbouw van een renner.

DOELGROEP

Voedingsdeskundigen

Sportartsen

Kinesitherapeuten

Personal coaches & trainers

Coming soon

Coming soon

  • Coming soon