Conditietest

Conditietest (maximale inspanningstest) op de eigen fiets

 

Met een maximale inspanningstest krijg je een gedetailleerd beeld van je huidige conditie. Om efficiënt te kunnen trainen is het essentieel eerst jouw persoonlijke trainingszones te bepalen. Met deze test kom je deze trainingszones exact te weten, zowel je hartslagzones als de trainingszones voor je vermogensmeter of rollentrainingen. Rekening houdend met je sportieve doel(en) krijg je nadien specifiek trainingsadvies om je conditie te verbeteren!

Duur:± 1u30

 

Kostprijs:

  • €130 (incl BTW)
  • Jeugd (geboortejaar 2006 of jonger): €100 (incl BTW)
  • Duotesting: €100 pp (incl BTW) – Je kan deze test ook met twee personen tegelijkertijd doen met nadien een gezamenlijke bespreking.

 

 

VO2 max meting

 

Tijdens deze test kan ook je maximale zuurstofopname (= VO2 max) bepaald worden. De VO2 max is één van de beste indicatoren van cardiovasculaire fitheid en het aerobe uithoudingsvermogen. Een hoge VO2 max waarde geeft een groter uithoudingsvermogen aan. Bij jeugdrenners is de VO2 max meting van belang in functie van de evolutie doorheen de groei en/of in functie van het opstellen van een volledig fysiologisch rennersprofiel voor teams en federaties.

Kostprijs:€50 (incl BTW)

1. Intakegesprek

Tijdens dit gesprek krijgen we een gedetailleerd beeld van jouw sportief verleden, doelstellingen en trainingsmogelijkheden.

2. Maximale inspanningstest

Je fietst met je eigen fiets op een professionele en accurate Cyclus 2 ergometer. De weerstand wordt stapsgewijs per 8 minuten verhoogd tot volledige uitputting. Elke 4 minuten wordt je trapfrequentie, intensiteit van inspanning, hartslag en lactaatconcentratie gemeten. Op basis van de analyse van deze parameters krijgen we een gedetailleerd beeld van je huidige conditie.

Tijdens deze test kan ook je maximale zuurstofopname (VO2 max) gemeten worden. Een analyse van je ademhalingsgassen toont ons je uithoudingscapaciteit.

3. Bespreking

Na de test volgt een uitgebreide bespreking van je testresultaten. Je sterke en zwakkere punten worden geanalyseerd. Op basis van je sportieve doelstelling(en) krijg je specifiek trainingsadvies.

4. Uitgebreide rapportering:  

  • Je testresultaten
  • Bespreking van je sterke en zwakkere punten
  • Individuele trainingszones en trainingsadvies
  • Optioneel: VO2 max resultaat

Voorwaarde voor het afleggen van een maximale inspanningstest:

Je verklaart in goede gezondheid te zijn en er zijn geen contra-indicaties om een maximale inspanning te doen.

Bij twijfel kan je contact opnemen met een sportarts (http://www.sportartsen.be) of kan je de vragenlijst invullen op http://www.sportkeuring.be